متاسفانه بوی زهم ماهی یکی از دلایل اساسی برای عدم استقبال از این ماده غذایی مفید است. ما اینجا روشهایی را برای کاهش این بو آموزش میدهیم تا این نوع گوشت سفید را به عنوان یکی از محبوبترینها در لیست غذای خود بگنجانید:

جالب است بدانید که ماهی زنده هیچ بوی بدی نداشته و غالبا بوی ید و دریا دارد، اما به محض صید شدن خصوصا پس از گذشت مدتی بوی زهم آن استشمام خواهد شد؛ به طوری که نه تنها در فروشگاه ها، آشپزخانه و ....، بلکه حتی در دریا نیز بوی بد آن پخش می شود.این بوی بد یا به اصطلاح بوی زهم ماهی به دلیل وجود ترکیبات نیتروژن دار در بدن آن است که آن را متیل امین می نامند و پس از مرگ در اثر تجزیه پروتئین های موجود در گوشت ماهی تولید می شود؛ چرا که سلول های زنده بدن ماهی پس از صید شدن و مرگ متوقف و دست خوش تغییرات شده یا اصطلاحا تحلیل می روند؛ به گونه ای که ترکیب اکسید تری متیل امین را از خود ساتع می کنند و پس از تغییر در غلظت یون های سلول، این ترکیب در فضا و هوای محیط پراکنده خواهد شد؛ البته لازم به ذکر است که این ترکیب یونی علت اصلی بوی زهم ماهی نیست و می توان فعالیت باکتری ها پس از مرگ ماهی را از دلایل مهم و اصلی بوی بد ماهی ها دانست و اما چند روش خوب و کاربردی:

  • استفاده از چند حبه سیر پوست کنده شده و یا له شده در روغنی که می خواهید ماهی را در آن سرخ کنید.
     
  • تفت دادن یک پیاز کوچک و یا متوسط با حرارت پایین و روغن کم.
     
  • خواباندن ماهی در ادویه هایی مانند: نمک، فلفل و زعفران به همراه سیر تازه رنده شده.
     
  • مصرف یک قاشق آبغوره یا آبلیموی تازه و طبیعی یک ساعت پیش از طبخ ماهی.
     
  • خواباندن ماهی به مدت یک شب در موادی مثل: پیاز و سیر به همراه چند عدد برگ بو و زردچوبه.

* نوش جان *

 

 

فرصت را از دست ندهید و

برای سفارش انواع ماهی و میگوی تازه جنوب

در ارتباط باشید.

واتساپ 09101714137